
کارشناسان هوش مصنوعی در مجمع جهانی اقتصاد ۲۰۱۶، در مورد خطرات و قانونگذاری استفاده از رباتهای قاتل صحبت کرند.
کارشناسان هوش مصنوعی از سراسر دنیا، در مجمع جهانی اقتصاد، در مورد آیندهی رباتهای خودمختار قاتل صحبت کردهاند.
افراد بسیاری مانند ایلان ماسک، از سال گذشته خواهان ممنوعیت ساخت رباتهای هوشمند شدهاند؛ اما راجر کار (Roger Carr)، مدیر سلاحهای تولید شده، توسط صنایع دفاعی و هوافضایی انگلیس (BAE)، گفت: «در حال حاضر ۴۰ کشور از جمله آمریکا در حال تحقیق روی این فناوری هستند.»
آنجلا کین (Angela Kane)، نماینده سازمان ملل برای خلع سلاح، گقت : «از سال ۲۰۱۴، شروع به ایجاد قوانین، برای این گونه سلاحها هستیم؛ اما پیشرفت آن با کندی صورت میگیرد.»
وی افزود هدف ما تنها توقف پیشرفت فناوری رباتهای قاتل و سلاحهای هوشمند نیست؛ زیرا حتی تعریف کاملی از این نوع سلاحها وجود ندارد.
یا وجود اینکه قانون خاصی در زمینهی رباتهای قاتل وجود ندارد؛ اما همهی حضار جلسه توافق کردهاند که از بین بردن یک ربات، برابر با نقض کنوانسیون ژنو است.
در این جلسه بیان شد، احتمالاً بیشتر مردم، تمایل دارند تا رباتها را بهجای فرزندان خود به میدان جنگ بفرستند؛ اما نمیخواهند فرزندانشان توسط رباتها کشته شوند.
آمریکا در حال ساخت رباتهای قاتل خودمختار است؛ اما استفاده از این سلاحها را از سال ۲۰۱۲ به مدت یک دهه ممنوع کرده است. این در حالی است که تا قبل از سال ۲۰۱۲، آمریکا از رباتهای قاتلی مانند «Sword» در جنگ عراق استفاده میکرد. بسیاری از افراد غیر نظامی توسط این ربات ها، در جنگ عراق، کشته شدند.
همچنین دارپا (Darpa)، سازمان پروژههای تحقیقاتی و دفاعی آمریکا، در گزارشی اعلام کرد از سال ۲۰۳۰ یکچهارم ارتش آمریکا را رباتها تشکیل خواهند داد.
نقشهی زیر کشورهایی را که روی ساخت سلاحهای هوشمند و رباتهای قاتل تحقیق میکنند را نشان میدهد.
منبع: سایبربان