مهندسی اجتماعی (مقدمه)

در مهندسی اجتماعی انسانهایی که مسئولیت دارند فریب می خورند و با ارادهی خود اقدام به افشاری اطلاعات مینمایند.
از آنجایی که انسان در زنجیرهی امنیت آخرین لایه امنیتی ست، فریب خوردن او بسیار سنگین تمام خواهد شد.
در عصر انقلاب اطلاعات، اطلاعات ارزشی بیش از گذشته پیدا نموده است و به یک دارایی تبدیل شده است، لذا حفاظت فیزیکی از اطلاعات روزبهروز بهتر و سخت گیرانهتر شده است و مانع دسترسی خلافکاران به اطلاعات میشود.
در این شرایط مهندسی اجتماعی راه چارهیی است که به بداندیشان کمک مینماید و دستیابی به اطلاعات را سهل و آسان می گرداند.
رشد بسیار سریع اینترنت و تبادل اطلاعات با آن در دنیای امروزی و به خصوص در کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته، مجال فرهنگ سازی و آشنایی با خطرات پیش رو را از دولتها و مسئولین گرفته است.
بسیاری در سالهای اخیر رو به سوی اینترنتی آوردهاند که آکنده از خطرات است و کلاهبرداان در آن جولان میدهند، در حالی که فقط یاد گرفتهاند از امکانات آن استفاده نمایند و با فرهنگ استفاده از آن آشنا نشده اند.
برای درک وضعیت کنونی فرهنگ مردم در اینترنت کافی است ایامی را تصور نمایید که زندگی آپارتمان نشینی شروع شده بود و بیگانگی آپارتمان نشینان با “فرهنگ آپارتمان نشینی” همان بیگانگی امروز استفاده کنندگان از دنیای مجازی است.
مهندسی اجتماعی
هنر فریفتن انسانهاست، یا به عبارت بهتر، دانش فریفتن انسانهاست.
این رشد بسیار سریع باعث شده است که “مهندسی اجتماعی” نیز وارد این فضا شود و با مهندسی اجتماعی کردن رفتارهای افراد به کلاهبرداران کمک کند.
شاید علت آن هم این باشد که اساس کار مهندسی اجتماعی بازی با اطلاعات باشد.
در دنیای قدیم این جاسوسان بودند که از مهندسی اجتماعی برای دستیابی به اطلاعات استفاده می کردند؛ اما در دنیای امروزی تمام عرصههای زندگی، میدان تاخت و تاز مهندسین این هنر سیاه شده است و فضای مجازی هم بهشت این مهندسین.
در مباحث پیش رو که به صورت پارت پارت، روزهای دوشنبه در بلاگ فاواچ منتشر میشود سعی خواهیم کرد که به صورت تئوری به معرفی مهندسی اجتماعی و ارائه اخباری در این حوضه را در اختیار شما قرار بدهیم. در نهایت امیدواریم با مطالعه این مطالب بتوانیم خوانندگان عزیز را در برابر این نوع از حملات واکسینه کنیم.
در پایان از شما میخواهیم که برای ما شرح بدین که آیا فکر می کنید تا الان مهندسی اجتماعی شده اید یا خیر؟ 🙂
منابع:
وبسایت webroot[dot]com
کتاب مهندسی اجتماعی [انتشارات ناقوس]